Agenda

Vrijdag 24 november 2017: Infomiddag seksueel misbruik

Wil je meer inzicht in de schade en gevolgen van seksueel misbruik? Meld je dan aan voor deze infomiddag die verzorgd wordt door Rinke en Chantal.

Je kunt jaren rondlopen met het idee dat er niets aan de hand is, dat er geen link is tussen het misbruik en alles wat je voelt, denkt en doet. Je houdt jezelf voor dat het wel meeviel. Om te overleven.

Wij vertellen vanuit onze eigen ervaring wat het écht betekent wanneer je als kind bent misbruikt. Hoe de dader je leven bepaalt, zonder dat jij het weet. We hebben het over de mechanismen die in werking treden na dat ene ‘alles bepalende moment’  en de mogelijkheid om dit op latere leeftijd alsnog te verwerken.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor slachtoffers. Ook partners, familieleden, vrienden en geïnteresseerden zijn welkom.

Van: 14u-17u in Cothen
Kosten: euro 10 (contant te voldoen)
Graag vooraf opgeven via info@pjschouten.nl

Rinke Oost (48) Psychosociaal therapeut. Getrouwd en 4 kinderen. Opgegroeid in Urk binnen een bouwfamilie. Als bouwkundige opgeleid en gewerkt, omgeschoold tot therapeut en gewerkt als maatschappelijk werker en sociotherapeut in een tbs-instelling. Op dit moment mijn eigen praktijk waarin ik mannen en vrouwen begeleid rondom seksueel misbruik vanuit het gedachtegoed van Peter John Schouten.

drs. Chantal Halmans (43) is ervaringsdeskundige. Ze werkt al ruim tien jaar met en voor lotgenoten, eerst vanuit de Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling (VSK). In 2013 richtte zij stichting Revief op, een lotgenotenorganisatie voor en door lotgenoten, waarvan ze twee jaar voorzitter was.