Agenda

Vrijdag 9 juni 2017: Infomiddag seksueel misbruik

Wij, Rinke en Pieter, willen een bijdrage leveren aan meer begrip en inzicht omtrent de schade en mogelijke gevolgen van seksueel misbruik. Hiermee hopen wij de onwetendheid te verminderen die er volgens ons bestaat ten aanzien van dit onderwerp.

Het kan jaren duren voordat je zelf de link legt tussen misbruik en alles wat je voelt, denkt en doet. Juist omdat een van de overlevingsmechanismen het bagatelliseren is. Je houdt jezelf voor dat het wel meeviel. Hulp is echter nodig; al kom je maar één keer voor de bevestiging.

Wij vertellen vanuit onze eigen ervaring wat het écht betekent wanneer je als jongen bent misbruikt. Hoe de dader je leven bepaalt, zonder dat jij het weet. Welke mechanismen in het werk treden na dat ‘ene en alles bepalende moment’. En wat mogelijk is om dit op latere leeftijd te verwerken.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor slachtoffers, maar voor iedereen: partners, familie- en gezinsleden, vrienden, geïnteresseerden enz.

Van: 14u-17u in Cothen
Kosten: euro 10 (contant te voldoen)
Graag vooraf opgeven via info@pjschouten.nl

Rinke Oost (48) Psychosociaal therapeut. Getrouwd en 4 kinderen. Opgegroeid in Urk binnen een bouwfamilie. Als bouwkundige opgeleid en gewerkt, omgeschoold tot therapeut en gewerkt als maatschappelijk werker en sociotherapeut in een tbs-instelling. Op dit moment mijn eigen praktijk waarin ik mannen en vrouwen begeleid rondom seksueel misbruik vanuit het gedachtegoed van Peter John Schouten.

Pieter de Kort (58) Bijna 30 jaar werkzaam geweest in de paramedische zorg en het onderwijs. Gescheiden en vader van 4 kinderen. Ik wil mijn (ervarings)deskundigheid op het gebied van seksueel misbruik van jongens en mannen inzetten om onnodig lijden te voorkomen.